Te-ai gândit ce impact poți avea ca farmacist asupra unui pacient?


Comunicarea cu pacientul este evenimentul de care ai nevoie ca să întelegi cât de importante sunt sfaturile tale ca farmacist. Abordând o temă de actualitate, îți oferă șansa de a te dezvolta profesional și personal, fiind recomandat tuturor studenților farmaciști care își propun să devină adevărați profesioniști în domeniul sănătății.


Ai mai mult curaj? Participă la concurs!
Acceptă provocarea și vino să joci rolul farmacistului, iar noi îți oferim un workshop de pregătire care să îți răspundă la toate întrebările!

Ce presupune concursul:

 

Concursul „Comunicarea cu pacientul” se adresează tuturor studenţilor farmaciști, fiind o probă care le provoacă atât cunoștințele și aptitudinile, cât și abilităţile de comunicare ca viitori farmacişti.

 

În cadrul concursului studenții vor „juca” rolul farmacistului, oferind consiliere pacientului. Aceștia vor fi puși în situații reale și inedite, cu care se pot confrunta în timpul profesiei. Pacienții vor fi cei care îi vor pune la încercare, având diverse nelămuriri sau informații eronate despre tratamentul pe care îl vor urma. În cadrul concursului, se vor realiza echipe formate dintr-un farmacist şi un pacient cărora li se atribuie un caz clinic, formulat în prealabil de către organizatori. Concurenţilor li se prezintă cazul cu o oră înainte de începerea concursului, pentru a avea timp să consulte literatura de specialitate (Farmacopee, MemoMed etc.) şi să pregătească abordarea cazului.

După prestaţia tuturor echipelor, juriul va acorda premiul pentru cel mai bun farmacist.

 

Pentru rolul PACIENȚILOR, am ales să colaborăm cu o ECHIPĂ DE ACTORI de la Teatrul Thespis.  Astfel, înscrierile la concurs vor fi numai pentru rolul de FARMACIST.

 

Pentru participanții la concurs, dar și pentru ceilalți studenți farmacițti se va organiza un workshop de pregătire.

WORKSHOP:

Tematică: Cold&Flu, what to do?

În cadrul acestui workshop vei învăța:

  • Să conștientizezi propriile bariere de comunicare în relația cu pacientul, în contextul existenței obiecțiilor din partea acestuia.
  • Să sesizezi importanța limbajului trupului în comunicarea cu pacientul.
  • Să înțelegi diferența dintre gripă și răceală, și să poți să le tratezi corespunzător.

Durata: 90 minute

Interval orar: 17:00 – 18:30

Data: 03.03.2020

 

REGULAMENT:

1. Înscrierile la concurs se fac pe baza formularului de înscriere.

2. Studenții participanți la concurs în rolul de farmacist vor beneficia de un workshop pregătitor, înaintea desfășurării concursului, care să îi ajute în soluționarea cazului clinic.

3. Cazurile clinice sunt prezentate participanților în rolul de farmacist cu o oră înainte de începerea concursului, de către organizatori, după ce au fost verificate de către un cadru didactic sau de un profesionist în domeniul farmaceutic.

4. Participanții vor avea la dispoziție o oră pentru soluționarea cazului clinic, având posibilitatea să consulte literatura de specialitate pusă la dispoziție de către organizatori și sub supravegherea acestora și nu vor avea acces la alte surse de inspirație proprii.

5. Participanții au puse la dispoziție următoarele materiale de specialitate:

a. MemoMed;
b. Farmacopeea Română, ed. X / Farmacopeea Europeană;
c. Site-ul ANM-DM.

6. Pentru cazul clinic primit, sunt prezentate trei exemple de medicamente recomandate, dintre care farmacistul își poate alege un produs pentru a-l recomanda pacientului. Printre cele trei exemple este prezentat și unul greșit, pentru a pune la încercare perspicacitatea farmacistului.

7. Prezentarea cazurilor se realizează în direct (live), în fața juriului și a publicului, în partea din față a sălii.

8. Durata prezentării este de aproximativ 5-7 minute.

9. Jurizarea se realizează de către o comisie aleasă de către organizatori și se acordă premiile I, II, III și diplome de participare pentru participanții în rolul de farmacist.

10. În rolul pacineților vor fi actori, care vor simula o anumite afecțiune, în concordanță cu cazul clinic primit de către participantul în rolul de farmacist.