Liga Studenților Farmaciști din Timișoara

InterFarma


InterFarma este un program de mobilitate studenţească ce se desfăşoară sub egida Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor Farmacişti din România (FASFR).

InterFarma constă într-un schimb interuniversitar ce are drept scop atât îmbunătăţirea relațiilor între studenţii Facultăţilor de Farmacie, cât şi schimbul de experienţă între facultăţi, în termeni de programă analitică şi mod de lucru.

Proiectul se adresează studenţilor din anul I până în anul V, semestrul I. Schimbul studentesc se desfăşoară astfel: o dată pe semestru are loc săptămâna InterFarma, în opt centre universitare din România şi Republica Moldova: Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Târgu-Mureș, Iaşi, Oradea, Chişinău. Fiecare facultate poate trimite studenţi în oricare alta şi trebuie, de asemenea, să găzduiască studenţi veniţi din alte centre universitare. Studenţii trebuie să ia parte atât la cursurile și lucrările practice din facultatea gazdă, cât şi la un anumit număr de activităţi organizate de asociaţia studenţească locală.

InterPRACTIS

InterPRACTIS este un proiect desfăşurat sub egida Federației Asociațiilor Studenților Farmaciști din România (FASFR), care vizează efectuarea practicii de vară, obligatorie pentru studenţii Facultăţilor de Farmacie, într-un alt centru universitar decât cel de proveniență, deoarece dorim să facilităm accesul la noi stagii de practică.

InterPRACTIS urmăreşte dezvoltarea abilităților profesionale ale studenţilor farmacişti, facilitând contactul între studenţi şi profesionişti din domeniul farmaceutic. Opţiunile de desfăşurare a practicii sunt: farmacie comunitară, farmacie clinică și de spital, depozit și industrie.

Studenții vor realiza 10 zile de practică propriu-zisă, a câte 4-8 ore pe zi (în funcţie de cerinţele colaboratorilor), beneficind astfel şi de timp liber pentru socializarea cu participanţii din alte centre, în scopul creării de legături între Facultăţile de Farmacie din ţară.

SEP (Student Exchange Program)


Programul de Schimb Studențesc (Student Exchange Programme – SEP) este unul dintre principalele proiecte din cadrul IPSF. Acest program de mobilităţi acordă studenților din toată lumea oportunitatea de a cunoaște ce înseamnă domeniul farmaceutic în alte țări. SEP este un program de mobilitate studenţească, implementat şi în România, prin intermediul FASFR.

Poate participa orice student încadrat în ciclul de licență dintr-o Facultate de Farmacie din țară, cu o condiție: să fie membri FASFR, individuali sau prin intermediul asociațiilor locale. Fiecare student participant (Exchange Student – ES) poate aplica pentru SEP în 3 ţări diferite, ordinea menţionării lor fiind luată în considerare. Toţi studenţii interesaţi pot participa la preselecţia anunţată de către coordonatorii locali (LEO-Local Exchange Officer), unde în funcţie de punctajul cumulat pot deveni un Exchange Student. În principal, studenţii din anii mai mari care au atât experienţă, cât şi alte activităţi extraşcolare, vor avea prioritate. Studenţii absolvenţi nu pot participa la acest program.

Pentru mai multe detalii despre locurile de practică și țările participante, accesați site-ul FASFR, site-ul IPSF sau pagina de facebook SEP-România.

IMP (Individual Mobility Project)IMP (Individual Mobility Project) este proiectul de mobilități al EPSA (European Phamaceutical Students’ Association) prin intermediul căruia studenții Facultăților de Farmacie din România din anii 4 si 5 de studiu dar și cei care au absolvit cu maximum doi ani în urmă pot beneficia de un internship plătit în străinatate cu durata de la 3 până la 12 luni.

IMP îți oferă oportunitatea de a-ți începe cariera cu o experiență de muncă internațională și de asemenea, posibilitatea de prelungire a contractului și obținerii unui certificat recunoscut la nivel European, la finalul stagiului.

De ce ai nevoie pentru a aplica?

Vizitează site-ul FASFR sau site-ul EPSA pentru mai multe detalii.